+45 60 63 34 31 [email protected]

Hvad er tennisalbue og golfalbue og hvorfor får man det?

Tennis- og golfalbue er en overbelastningsskade af albuen. Tennisalbue er en skade på ydersiden og golfalbuen er en skade på indersiden af albueleddet. 

Denne type skade kommer i forbindelse med sport eller monotone bevægelser.

Når man vedvarende skaber en overbelastning af vævet, bliver det irriteret og der opstår inflammation – en slags betændelsestilstand uden bakterier.

Årsager 

Denne type skader ses især i erhverv, hvor der arbejdes med kraftfuldt arbejde med armen, kombineret med gentaget akavet eller statisk arbejde. 

Det ses f.eks. ved meget tastatur- og / eller musearbejde, eller håndværkerjobs hvor der udføres meget ensidigt gentaget arbejde.

Hos sportsudøvere ses det inden for ketchersport med mange baghåndsslag og hos golfspillere.

Symptomer

Symptomerne er smerter omkring inder- eller yderside af albueknoerne, ofte med strålende fornemmelse opad til eller nedad til i armen.

Ofte opleves der en fornemmelse af stivhed omkring albueleddet. Smerter forværres typisk ved selv let belastning. 

Rækkefølgen af øvelserne

Min anbefaling vil lidt afhænge af om du træner helkropsprogram eller splitprogram.

Hvis du træner et helkropsprogram vil jeg anbefale, at starte med øvelserne for benene, fordi det er her de største muskelgrupper arbejder, og det kan tage meget af energien.

Træner du et splitprogram vil jeg anbefale, at du starter med flerledsøvelser og slutter med isolationsøvelser. En god regel kan være: Start med de tungeste øvelser først.

Behandling

 

Første del af behandlingen består i at finde årsagen og at fjerne denne – det kan betyde, at der skal laves ændringer i arbejdsstillinger eller teknikker i forbindelse med sportsudøvelse.

Derudover består behandlingen i at styrke og udspænde det pågældende område ved hjælp af øvelser.

Link til øvelser for smerter i albuen finder du her:

Træningsprogram for smerter i albuen